Koppelen van banktransacties

Het koppelen van je bankmutaties vindt onder ‘Bank’ plaats. De koppeling van de verschillende bankmutaties zijn hieronder uitgelegd.

Inkoopfactuur

Bij een bankbetaling van een inkomende factuur maakt Vixum al een koppeling voor.

1. Druk op de betreffende bankmutatie
  2. Druk op ‘Koppel’ bij de betreffende inkoopfactuur

Indien er geen of een onjuiste koppeling is gemaakt dan klik je op ‘Inkopen’. Je krijgt dan een overzicht van de nog niet openstaande inkoopfacturen.

• Selecteer de juiste inkoopfactuur en klik op ‘Koppel’.
  • Staat de inkoopfactuur er niet bij. Leg deze dan eerst vast via Inkoop.

Stel je hebt een bankmutaties maar nog geen niet inkoopfactuur vastgelegd dan kan je deze niet direct koppelen. Je moet dan eerst de inkoopfactuur vastleggen. Dit zou je eigenlijk direct willen doen.

Hoe registreer je een inkoopfactuur welke in deelbetalingen wordt betaald?

Heb je een inkoopfactuur in meerdere keren betaald. Dan dient je bovenstaande stappen voor elke deelbetaling te doen tot het nog te koppelen saldo ‘€0,00’ is.

Hoe registreert je een verkoopfactuur welke in deelbetalingen wordt ontvangen?

Heb je een verkoopfactuur welke in meerdere termijnen wordt ontvangen. Dan dient je bovenstaande stappen voor elke deelontvangst te doen tot het nog te koppelen saldo ‘€0,00’ is.

Transactie zonder inkoop- en verkoopfactuur

Aan sommige bankontvangsten of bankbetalingen ligt geen factuur ten grondslag én het is geen privé storting op onttrekking. Je legt deze als volgt vast:

1. Druk op de betreffende bankmutatie
  2. Druk op ‘Transactie zonder inkoop- en verkoopfactuur’
  3. Druk op ‘Koppel’ bij het betreffende kostensoort waarop je de factuur wilt administreren. Lees hier wat elk kostensoort inhoud.

Hoe werkt je een klein betalingsverschil af?

• Privéstorting of privé onttrekking

Een bankontvangst of bankstorting vanuit je privé wel je als volgt vast:

1. Druk op de betreffende bankmutatie
  2. Druk op ‘Koppel’ bij privé storting (of privé onttrekking)

Overschrijving tussen je zakelijke bankrekeningen

Bij het overschrijven van geld tussen twee van je zakelijke bankrekeningen die je zowel de betaling als de ontvangst te verwerken. Dit komt doordat vanuit het MT-940 bestand de individuele banktransacties per bankrekening worden weergegeven.

1. Druk op de betreffende bankmutatie
  2. Druk op ‘Transactie zonder inkoop- en verkoopfactuur’
  3. Druk op ‘Koppel’ bij ‘Overboekingen andere zakelijke bankrekening’.

Gekoppelde transactie ongedaan maken

Heb je een transactie onjuist gekoppeld dan kan je deze op twee manier, bij ‘Bank’,  ongedaan maken:

1. Is het saldo van de banktransactie en de factuur niet gelijk aan elkaar, dan staat deze banktransactie nog het overzicht van met nog af te ronden transacties. Klik op de banktransactie en vervolgens op ‘Transactie loskoppelen’.
  2. Wordt de banktransactie niet meer weergegeven onder de nog af te ronden transacties, klik van onderaan de pagina ‘Toon afgeronde transacties’.  Klik op de banktransactie en vervolgens op ‘Transactie loskoppelen’.