Contante ontvangst van een verkoopfactuur

Een contante ontvangst van een verkoopfactuur wordt als volgt vastgelegd:

• Ga naar ‘Facturen’
  • Klik op de betreffende factuurregel
  • Klik op Extra en selecteer ‘Contant betaald’.

Contante ontvangst bij directe verkoop

Vixum is niet ontwikkeld voor een winkel, maar een shop met zeer weinig verkooptransacties kan Vixum wel gebruiken, bijvoorbeeld een tatoeageshop. Je hebt hierbij een paar opties:

1. Eén tot een paar contante verkopen per dag: maak onder Contant een klant aan met de naam ‘Contante verkopen’ en leg bij de bedrijfsgegevens je eigen gegevens vast. Dagelijks maakt je één factuur van het totaal van de contante ontvangsten en je geeft aan dat de factuur contant is betaald door je klant. De dagelijkse contante verkopen worden dan in je administratie verwerkt. (Je zou dit ook per week kunnen doen.)
  2. Vele contante verkopen per dag: je hebt dan vaak te maken met een winkel waarin producten worden verkocht. Hiervoor is Vixum niet gemaakt en wij raden aan om voor een aantal boekhoudpakket te kiezen.